söndag 16 maj 2010

De senaste nio månaderna.

Under den här graviditeten...
  • ...har vi varit på fyra ultraljud. Fast det blev ju bara tre för maken.
  • ...har jag mått illa drygt en tredjedel av tiden (både i "början" och nu på slutet).
  • ...har jag oroat mig mindre än vad jag trodde jag skulle göra.
  • ...har jag lärt mig en hel del om mig själv.
  • ...har jag varit sugen på många olika saker (körsbärstomater, tunnbrödrulle, äpplen, sallad, pizza, bearnaisesås, ananas, vindruvor, julskinka, Pasta Carbonara, leverpastejmackor, apelsiner, kexchoklad, räkostmackor, fil och fingor med sylt, toast, melon m.m.)
  • ...har jag fuskat med kostråden ytterst få gånger.
  • ...har jag mått extremt dåligt och extremt bra psykiskt. Inte samtidigt då förstås.
  • ...har jag fått bekräftat att mitt tålamod inte är det bästa.
  • ...har min önskan om en liten tjej blivit galen längtan efter vår son.
  • ...har jag varit extremt doftkänslig, både på gott och ont.
  • ...har jag längtat efter opastöriserad ost och vitt vin mer än vad jag trodde var möjligt.
  • ...har min rädsla för förlossningen omvandlats till förväntan och längtan. Det ska bli skithäftigt!
Om han nu bara kom ut så kan vi börja på en ny lista för de första 9-12 månaderna som föräldrar. Och ska vi vara riktigt petnoga så är det faktiskt idag han är beräknad enligt mina egna uträkningar, även om ultraljuden (allihop) pekat på 13 maj.

8 kommentarer:

systerkasia sa...

Det har varit fantastiskt att få följa din graviditet, tankar och funderingar på så nära håll, fast samtidigt på avstånd. Din blogg har ju gjort att man kännt sig väldigt delaktig. Jag hoppas och vet att snart är myran hos er, alla kommer ju ut förr eller senare ;). Räknar kallt med tomhet på bloggen en kort tid framöver för att den sen ska fyllas med massa nytt roligt om vad som sker med det lilla underverket och den nya familjen. Ta er tid att välkomna det lilla knyttet och njut i fulla drag!!

Massor med kramar från oss i Dalarna....

Linda w sa...

Är inne både här och på facebook varje dag nu för att se om det är "blanka rader" hos dig. Är jätte nyfiken på att få se eran pojk (på bild lär de ju bli, iaf i början innan ni kanske reser hitåt:) ). Kul idé med bloggen, jag har läst vartenda inlägg!!! Håller tummarna för er nu att lillkillen kommer snart.

Anonym sa...

Hej!
jag vet att jag är kass på att kommentera men jag läser och längtar och väntar med er! jag vet att så här på slutet tänker man nästan inte på annat än " ska det inte starta snart!?? " :-)

vilken superfin mage du har fått också!!! alldeles perfekt!

kram kram Becky "snitte"

Therese sa...

Att få ha varit med om denna resa tillsammans med er har varit helt otroligt. Jag är så tacksam. Det ska bli jätteskoj att få fortsätta Myrans resa tillsammans med er när ni flyttar hem. Många kramar till er.

Anonym sa...

Jag hoppas att bloggen kommer att bli uppdaterad dagligen med bilder på mitt barnbarn. Vill inte missa något i prinsens utveckling. Som föregående skribenter redan har sagt så har det varit jättekul att få följa din graviditet även här. Du skriver ju så fantastiskt.

Puss puss/M

Elin sa...

Angelica! Jag tänker på dig här från BB. Du har en fantastiskt upplevelse framför dig, och då talar jag INTE om förlossningen, utan bebisen som kommer efter. Jag var redan öppen 8cm (!!!!) när vi kom in, så mitt tips till dig (så du inte får det lika smärtsamt) är att åk hellre in lite tidigare och riskera att bli hemskickad än att vänta den där extra timmen. (drycken pucko och dextrosol var det som hann förtäras, super bra mellan värkarna) jo en till sak, be Lars klocka värkarnas längd, då kan han hjälpa dig räkna ner nästa värk.. Typ " denna värk har 10 sekunder kvar" det kändes sååå bra att veta att värkarna hade ett slut som man kunde räkna ner till. Och du kommer hinna tro att du ska dö, tyvärr. Men it's worth it. Massa lycka till inför myrans födelsedag!

Elin sa...

De odlade mitt urin då det misstänkte antingen GBS eller urinvägsinfektion då jag haft mycket sammandragningar. Om du är orolig be din BM odla ditt urin nästa gång, om inte myran hunnit ut.
De har varit diskussion om att de ska bli rutin att odla för just GBS, men idag är det tyvärr inte det. Men jag kan trösta dig att endast 30% av kvinnor har det (som man vet)

Tova sa...

Intressánt att läsa!! Och jag säger som Elin däruppe, du har nåt så otroligt häftigt framför dig, och åk hellre in för tidigt än för sent...
(DET är ju iallafall ett råd jag själv skulle ha följt, haha)