lördag 19 september 2009

Coola bebisprylar

Som teknikintresserad så börjar man ju genast att söka efter innovativa lösningar som underlättar eller gör livet som förälder i någon mening ännu roligare. Ja, vissa av oss är ju så skadade att det är oerhört roligt att sitta och bara tänka på sådana här saker :-)

Slösurfade fram dessa prylar som Topcom säljer:

Sen har vi ju det här med övervakning av "bebis i spjälsäng" som de flesta föräldrar i någon mening har en "köpelösning" för. Jag skulle dock vilja gå ett steg längre än dessa "semi-coola" system som kanske innehåller en ljud- och/eller videoenhet med ett antal sensorer som placeras i anknytning till bebisen och som sedan kan övervakas trådlöst med en ytterligare medföljande enhet. Det fungerar säkert jättebra med det är inte roligt med färdiga system som man inte får "konfigurera" själv. :-)

Jag skulle vilja bygga något runt ZoneMinder som är gratis-övervakningssytem för Linux och sedan koppla in t.ex. en övervakningskamera från Y-Cam med infraröd nightvision. Systemet innefattar bl.a. stöd för rörelsedetektion, ett bra webbgränssnitt, möjlighet att få video direkt i mobilen, "zooma" och "tilta" kameran genom användargränssnittet, notifiering via sms och epost osv. Fasen vad roligt det kan bli!

/L

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem vet... Att bli pappa kanske också visar sig vara starten på en ny karriär :)

Kram/Svärmor

Anonym sa...

Ja, det ska vara du till att skriva detta inlägg. Jag ser dig redan krypa på alla fyra med macen och ett antal andra små gizmos i allra högsta hugg. Lycka till!!!
/ kramis dalamoster