söndag 21 februari 2010

Vi fortsätter...

...att lägga till saker på Färdigt-sidan av listan. Idag har varit en riktig shoppingdag, något annat kan man inte kalla det. Vi har varit till Babyland, ÖoB, IKEA, Bauhaus och ICA Maxi. Vi skulle egentligen ha gått på barnbasar också, men så här i efterhand kan man väl säga att det var lika bra att vi prioriterade bort det. Och hörrni, vagnen är här hemma nu!

Sova
Fleecefilt
Kudde
Täcke

Sköta/mata
Nappflaskor
Doserare
Sterilisator för microvågsugn
Termos
Handdukar
Badlakan

Apotek
Febertermometer
Nässug
Alvedonsuppar
Koksaltlösning till täppta näsor
Inotyol

Till vagnen
Åkpåse (fast det behövs ju först till hösten/vintern)
Leksaker
Fårskinn
Regnskydd

Övrigt
Nappar
Babysitter
Babyywatch
Babygym (känns inte som att det är bråttom direkt)

Färdigt
Vagga
Spjälsäng
Vagn
Babyskydd
Bäddset + spjälskydd
Gallerfilt
Skötväska
Skötbädd
Tvättlappar
Andningslarm
Bärsele
Insektsnät
Kudde (till vagnen)
Täcke (tunt, till vagnen)
Våtservetter (fanns i babyboxen)
Blöjhink (följde med babyboxen)
Blöjor (fanns i babyboxen, men vi ska köpa ett paket Libero också)
Ersättning
Madrasskydd (plastad frotté)
Bibs med fleece på baksidan

I övrigt blev det ett bäddset till vagnen (Pingu), klädsel till skötbädden och ett gosedjur (hmm, till mig eller till Myran?). Kollade på handdukar och badlakan också, men blev så irriterad på handduksstorleken så det blev inget från den avdelningen.

Nappflaskor spanade vi också på, och trots att Kasia har avrått oss från Mam Ultivent så är vi lite inne på dem i alla fall. Har läst så många rekommendationer för just dessa flaskor och de är billigare än Tommee Tippee - och framför allt så finns de att köpa på ICA. Vilket ju är bra om man råkar glömma att ta med sig när man åker bort eller så... Men vi får se, inget bestämt än på den fronten.

Foton på inköpen kommer senare (eller imorgon). Nu ska min värkande kropp få vila lite.

P.S. Gud så roligt att få "se" några av er som gömmer sig bakom besöksiffrorna! Och fantastiskt kul att ni följer mig/oss och vår väg till förlossningen (och efter den också förhoppningsvis).

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men Pingu är ju inte stilren ;)det är ju liksom en massa tryck och färg på det. Skojar bara, vet att du suktat efter det. Ska bli riktigt skoj att se och provköra vagnen för att testa om den är ¨mormorvänlig¨

Puss puss/M

anouk sa...

Hej och grattis:D

Hittade hit via FL och ville bara vinka:D Ska också göra lista snart. Roligt:D

Ingela sa...

bara ett tips ang. MAM ultivent.. I och med att den har ventilen i botten av flaskan, så kommer ni inte kunna värma flaskan med ersättning i i vattenbad, utan antingen micra, vilket man inte bör med ersättning eller värma ersättningen i annan flaska eller liknande innan ni häller i MAM flaskan, vilket kan bli lite bökigt.. Bara ett tips jag fick angående den flaskan. Annars har jag hört bra saker om den. Med mitt första barn började jag flaskmata efter 2 v, och har använt Dr Browns flaskor. Kan rekommenderas varmt, mkt nöjd med dom!!